AGNIESZKA
MACIĄG, „SMAK SZCZĘŚCIA”, KRAKÓW 2015
Trochę
jestem rozczarowana tą książką. „Smak świąt” czytałam w zeszłym roku i byłam
zachwycona. Spodobały mi się przepisy, dobre rady i styl Autorki.
Czytając
„Smak szczęścia” miałam momentami odczucie, że to już jest wtórne, że już to
wcześniej widziałam albo na blogu albo w poprzednich książkach Autorki.
O czym jest ta książka?
„Smak
szczęścia” jest podzielony na kilka części: dieta, uroda, wewnętrzna harmonia,
joga, natura i piękno. Jeśli chodzi o część poświęconą diecie, Czytelnik
znajdzie tu szczegóły dotyczące m.in. diety niełączenia. Już kolejny raz słyszę
o tym sposobie odżywiania (bo ten termin o wiele bardziej tu pasuje). Jest to temat warty uwagi.
W
dalszych częściach Autorka skupia się na zagadnieniach takich jak stres, ruch
na świeżym powietrzu, prawidłowy oddech, dary natury.
Podsumowanie:
Dla
wielbicieli Pani Agnieszki Maciąg książka z pewnością będzie interesująca. Ja
również dowiedziałam się kilku interesujących rzeczy, jednakże spodziewałam się
odrobinę czegoś innego. Niewątpliwym plusem jest to, że Autorka zachęca do
świadomego życia, dbania o zdrowie, sposób odżywiania, ubierania, postawę. To
trochę takie kompendium dbania o siebie. Ponieważ lektura ta porusza różne
zagadnienia, może stanowić bazę do sporządzenia indywidualnego planu poprawy
samopoczucia. Książka dodatkowo wzbogacona jest o piękne zdjęcia, które mają
wartość artystyczną.
Komentarze
Prześlij komentarz